Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Chinezen kopen meer goud - Chinese Nieuwjaar in vooruitzicht

09-01-2015, 00:00

Afgelopen week steeg de premie op goud in China omdat juweliers, goudhandelaren en banken hun voorraden aanvullen als voorbereiding op het Chinese Nieuwjaar. Op het belangrijkste handelsplatform voor fysiek goud, de Shanghai Gold Exchange, steeg de premie van 4 naar 7 dollar per troy ounce. De toegenomen vraag naar Goud in China is volgens Reuters een van de redenen geweest waarom de goudprijs boven de 1200 dollar per troy ounce is gebleven.

Deze week zagen we consistent sterke verkoopcijfers. De volumes en premies zijn beter dan we de afgelopen maand hebben gezien”  zo vertelde een goudhandelaar in Shanghai tegen Reuters. Er wordt verwacht dat de toegenomen vraag naar goud zal aanhouden tot begin februari. Veel Chinezen krijgen dan vakantie om het Nieuwjaar in te luiden. Tijdens deze periode bezoeken veel Chinezen hun familie, een uitgesproken moment om hen goud cadeau te geven.

Ondanks de prijsstijging van de afgelopen periode blijft de vraag naar fysiek goud in China robuust. De vraag in verband met het Chinese Nieuwjaar zal de goudprijs ondersteunen. Op zijn minst zal het dempend werken op een mogelijke prijsdaling.” aldus goudhandelaar Alex Thorndike van MKS Group.

Na een zwakke zomer trekt de vraag aan

De vraag naar goud in China was in de zomer van 2014 relatief laag. Het land importeerde minder goud via Hongkong en ook het handelsvolume op de Shanghai Gold Exchange daalde. In het najaar trok de vraag weer aan naar een niveau dat je kan vergelijken met het niveau van vorig jaar rond dezelfde tijd.

 

De toegenomen vraag naar goud in het najaar lijkt te maken te hebben met de prijsdaling van goud in Chinese yuan. De Chinezen betaalden in juli nog meer dan 8.000 yuan per troy ounce, begin november was dit ongeveer 7.000 yuan. We zagen in november de import van goud via Hong Kong stijgen naar bijna 100 ton.  Dit is vergelijkbaar met het maandelijkse importvolume in de zomer van 2013. De import van goud zakte in de zomer van 2014 tot een dieptepunt van iets meer dan 20 ton in juli. 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.