Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Gevolgen goudprijs bij verkiezingen Amerika

09-08-2016, 05:00

ABN AMRO meldde deze week dat als de republikein Donald Trump verkozen wordt tot president van de Verenigde Staten, de goudprijs een heel stuk zal stijgen. Vele beleggers zijn bevreesd voor het politieke beleid van Trump, dat zal leiden tot onzekerheid op de financiële markten en de Amerikaanse economie zou doen krimpen. Volgens het rapport van de ABN AMRO zou dat de vraag naar goud flink doen toenemen. Ze vermelden daarbij dat een koers van 1.850 dollar per ounce bereikt zou kunnen worden in de komende jaren. Dat is een stijging van 37%. Echter, in het scenario dat de democraten winnen, dan voorspelt de bank een stijging van 25% tot 1.650 dollar per ounce.

Banken bullish over goud

Waar tot vorig jaar vrijwel alle banken negatief waren over edelmetalen, zien we sinds dit jaar een draai bij vrijwel de meeste banken. Opvallend is dat sinds een aantal banken op de vingers zijn getikt voor het manipuleren (lees: onderdrukken) van de goud- en zilverprijs, ze nu opeens omdraaien en zich positief uitlaten over de goudprijs.

Problemen Europa

Overigens doen sommige kenners het rapport van de ABN AMRO af als onzin. Het lijkt er op dat de bank de eigen voorspellingen omtrent de goudprijs fors naar boven bij wilde stellen en daar een reden bij heeft gezocht. Kijk om u heen. Naast de verkiezingen in de VS, is er een hele cocktail van problemen die de goudprijs de komende jaren naar grote hoogte kan stuwen. Denk aan:

  • Het mogelijk uiteenvallen van de Europese Unie (Brexit al achter de rug; in oktober staat er een referendum in Italië gepland).

  • Het omvallen van banken (zie de als maar dalende bankaandelen van Deutsche Bank en met name banken in Zuid-Europa).

  • De blijvende spanningen tussen Turkije en de EU.  

  • Het mogelijk uiteenvallen van de Islamitische Staat en de gevolgen daarvan als vele strijders terugkomen naar Europa.

Om uw vermogen te beschermen is het beter om een deel van uw banksaldo om te zetten in fysieke edelmetalen. Nu zijn goud en zilver nog betaalbaar.

 
 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.