Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Centrale banken vullen goudreserves aan

16-09-2015, 09:15

Afgelopen maanden zijn de goudreserves in onder andere China en Rusland toegenomen. In juli nam de Chinese goudreserve met 19 ton aan goud toe en ook in de maand augustus kocht de People’s Bank of China meer dan 16 ton goud. Rusland heeft de afgelopen jaren het meeste goud gekocht. In juli werd er door de Centrale Bank van Rusland 12,44 ton goud toegevoegd aan de goudreserves. Door deze aankoop is de totale goudreserve van Rusland met 0,98% gestegen. Rusland kocht dit jaar al zo’n 80 ton goud op waarmee de goudreserve van het land nu uit zo’n 1288 ton goud bestaat.

Maandelijkse update over Chinese goudreserve

De Chinese Centrale Bank lijkt maandelijks updates te geven over de goudreserves van China. Zodoende kan de impact van de groei in de goudreserves redelijk worden gecontroleerd. In juni kwamen de goudreserves neer op 1658 ton goud. Na de aankoop van goud in juli kwamen de goudreserves uit op 1677 ton. De aankoop van goud in augustus heeft ervoor gezorgd dat de Chinese goudreserves neerkomen op 1693 ton aan goud. Diverse analisten merken echter op dat zij twijfelen over de eerlijkheid van de Centrale Bank van China over de goudreserves. Analisten vermoeden dat China reeds minimaal 4500 ton aan goudreserves heeft.

 

Goud gezien als ideale hedge tegen fluctuerende wisselkoersen

Centrale banken zullen, naar schattingen van de World Council, in 2015 voor zo’n 400 tot 500 ton aan goud kopen. Goud is immers een ideale “hedge” (afscherming van een risico) tegen fluctuerende wisselkoersen. Veel landen hebben reserves in Amerikaanse dollars. Over het algemeen geldt dat de goudprijs stijgt wanneer de dollar daalt en andersom. In het afgelopen anderhalf jaar heeft Rusland de reserves in Amerikaanse Staatsobligaties afgebouwd en meer goud toegevoegd aan haar goudreserves. In de afgelopen drie jaar heeft ook Kazachstan haar goudreserves aangevuld. Het land koopt sinds 2012 koopt het land maandelijks goud. Het IMF veronderstelt dat Kazachstan inmiddels zo’n 203,4 ton aan goudreserves heeft opgebouwd.  

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.