Bitcoin en goud gaan stijgen wanneer aandelenmarkt inzakt

Bitcoin en goud gaan stijgen wanneer aandelenmarkt inzakt

De cryptomarkt heeft een flinke klap gekregen maar er zit verandering aan te komen. Goud en Bitcoin staan ​​namelijk op het punt om beter te presteren dan aandelen, zegt een Bloomberg-strateeg.

Het is tijd voor goud en Bitcoin

De enorme koerswinsten op de aandelenmarkten, ondanks de ernstige economische gevolgen van het coronavirus kunnen binnenkort tot het verleden behoren, waarschuwt een analist.

In een tweet zei de Bloomberg analist, Mike McGlone, dat goud binnenkort in de schijnwerpers kan komen te staan ​​nu de aandelenmarkten een “omslagpunt” bereiken. Fiatmarkten gaan binnenkort een inzinking tegemoet. Dit zal ervoor zorgen dat zowel de goudprijs als de prijs van bitcoin zullen stijgen, schreef hij.

“Het raadsel van monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen die de aandelenmarkt laat stijgen, nadert mogelijk een omslagpunt, waar de toenemende zekerheid van de kwantitatieve versoepelingen en begrotingstekorten de basis van goud meer versterken”.

McGlone verwees naar het belangrijkste marktfenomeen van de afgelopen zes maanden: aandelen blijven stijgen en zelfs nieuwe hoogtepunten bereiken, terwijl interventies van de centrale bank in de economie ongekende niveaus bereiken.

Eerder stelden analisten zelfs dat de waarde van de aandelenmarkten er niet meer een weerspiegeling van de realiteit is, vanwege de omvang van de manipulatie sinds maart. Goud en Bitcoin hebben sinds juli beide geprofiteerd van de fiat onzekerheid.

Het gevaar ligt bij de dollar

Dat de aandelenmarkt in gaat zakken lijkt een kwestie van tijd. Zoals de analist van Bloomberg al eerder beschreef ligt het op dit moment zo hoog dat het geen weerspiegeling meer is van de realiteit. Wanneer de aandelenmarkt inzakt zullen investeerders zich massaal richting veiligere investeringen bewegen. Dan kun je denken aan Bitcoins en edelmetalen maar ook aan fiat valuta’s.

De dollar lijkt dan ook het grootste gevaar voor de Bitcoin. Zeker nu al enkele maanden blijkt dat er een sterke omgekeerde correlatie is te zien tussen USD en BTC. Een dalende aandelenmarkt zal dus alleen positief zijn wanneer investeerders zich zullen bewegen richting safe-haven assets en niet richting de dollar.

Bron: Newsbit.nl

Meer over Bitcoin en cryptovaluta