Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Amerikaanse renteverhoging van invloed op de goudprijs

15-09-2015, 10:30

In Amerika wordt op korte termijn een renteverhoging verwacht van de centrale bank. Beleggers en vermogensbeheerders zijn mede daardoor de afgelopen tijd bezig geweest met het verkopen van hun goud. Zo is er sinds begin september al voor 4,5 ton aan goud weggehaald uit GLD, het grootste goudfonds wereldwijd. In de aanloop naar de verwachte renteverhoging van de Federal Reserve is de goudprijs gezakt tot het laagste niveau van de afgelopen vier weken. Financieel dienstverlener Bloomberg melde onlangs dat de ontwikkeling van de goudkoers en de uitstroom van goud heeft ervoor gezorgd dat de waarde van de totale goudvoorraden daalde.

Vraag naar goud door particulieren toegenomen

Opvallend is dat veel vermogensbeheerders en beleggers goud van de hand doen als er sprake is van een prijsdaling. Zij kopen juist goud na een prijsstijging. De vraag naar fysiek goud is onder particulieren de afgelopen tijd juist sterk toegenomen. Particulieren kopen goud bij een prijsdaling.

Actuele goudkoers

De actuele goudkoers zit momenteel net onder de €980 en particulieren kopen op het moment dan ook massaal goud op. De reden dat particulieren goud kopen is vooral om het voor een langere periode als deel van het vermogen aan te houden.


 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.