Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Verborgen goud in Australië?

22-06-2015, 11:00

In Australië wordt reeds druk gezocht naar grondstoffen die verborgen liggen onder ‘s werelds grootste gebied waar wapens worden getest. Mijnbouwers begonnen met zoeken naar goud en andere (zeldzame) grondstoffen. 

27 biljoen dollar aan goud, uranium en olie onder de grond

Woomera Prohibited Area is een stuk land in Australië dat al zeventig jaar is geïsoleerd. Het gebied lijkt uit haar isolement te komen want naar schatting ligt er voor zo’n 27 biljoen dollar aan goud, uranium, olie en andere grondstoffen verborgen. Door diverse bedrijven zijn inmiddels aanvragen ingediend om het gebied van zo’n 19000 vierkante kilometer te verkennen. Volgens persbureau Bloomberg, denken mijnbouwers Vale SA en Teck Resources Ltd. namelijk dat er in dit gebied een schat aan (zeldzame) grondstoffen ligt onder de grond. Mijnbouwer Teck is in mei begonnen met boren en de eerste resultaten wijzen op een grote hoeveelheid aan goud en koper. 

Geen normale goudmijn in de woestijn

De  opgeknipte woestijn Woomera bestaat uit vier delen en zal hoogstwaarschijnlijk nooit een normaal mijnbouwgebied worden. In het rode deel, dat gesloten zal blijven, test Australië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk geavanceerde wapens. In de andere drie zones mogen mijnbouwers nu zoeken naar goud en andere zeldzame grondstoffen. Zij moesten hierbij wel toezeggen dat ze vertrekken wanneer het leger rakketten en andere wapens test in de regio.

 

 

 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.