Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Texas bouwt goudkluis op staatsniveau

15-07-2015, 10:05

Er is officieel akkoord gegeven voor  het bouwen van een goudkluis op staatsniveau door Gouverneur Greg Abbot. Texas heeft hiermee een primeur en de staat mag door dit nieuwe wetsvoorstel een eigen kluis bouwen voor de opslag van edelmetalen zoals onder andere goud. In deze nieuwe kluis zal niet alleen het goud van de regering van Texas worden opgeslagen maar zal ook het goud worden bewaard van Texaanse bedrijven en burgers.

Opslag van fysiek goud


Op dit moment wordt het goud van de regering van Texas nog opgeslagen bij de New York Federal Reserve. De financiële crisis heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in het geldsysteem, overheden en centrale banken is afgenomen. Beleggers nemen dan ook steeds vaker de beslissing om te investeren in goud en andere edelmetalen. Vele landen hebben bovendien reeds een deel van hun goudvoorraad teruggehaald. Het is niet toevallig dat Texas het voortouw neemt met het bouwen van een eigen goudkluis. Twee grote publieke pensioenfondsen hebben in Texas samen meer dan 1 miljard dollar aan fysiek goud in hun bezit. Het pensioenfonds voor de werknemers van de Universiteit van Texas verzocht in 2011 al om een uitlevering van de goudbaren. Dit goud werd destijds opgeslagen bij HSBC in New York. Dit goud en het goud van het pensioenfonds voor docenten kan in de toekomst in Texas zelf worden opgeslagen. Op deze manier kan het goud in ieder geval niet worden gebruikt als onderpand voor andere zaken. Republikein Giovanni Capriglione heeft het voorstel om in Texas een nieuwe goudkluis te openen ingediend. Vanuit de hele wereld is reeds interesse om fysiek goud op te slaan in deze goudkluis omdat Texas door velen wordt gezien als een grote en machtige Amerikaanse staat

Voorstel om goud en zilver als wettig betaalmiddel te accepteren 

Dit jaar werd in Texas ook al een wetsvoorstel ingediend om goud en zilver als wettig betaalmiddel te legaliseren. In de staten Utah en Arizona worden gouden en zilveren munten reeds geaccepeteerds als wettig betaalmiddel. Texas hoopt in de toekomst ook te kunnen betalen met goud en zilver. 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.