Nieuwe ontwikkelingen goudprijs

Nieuwe ontwikkelingen goudprijs

Augustus is historisch gezien een goede maand voor de goudprijs. Ook nu zijn er weer een paar signalen die voor een stijgende goudprijs kunnen gaan zorgen.

Aandelenbeurzen ongekend hoog

De Dow Jones en de S&P500 staan ongekend hoog. Beleggers trokken zich tot op heden weinig aan van het gedoe rond president Trump of van de aanslagen in Europa en Turkije. Wanneer aan deze alsmaar durende stijging een einde komt en beleggers hun aandelen van de hand doen, kan goud één van de alternatieven zijn.

Trump en Noord-Korea

De dreigende taal die president Trump uitte tegen Noord-Korea, hebben we een Amerikaanse president nog nooit zien doen. Trump dreigde Pyongyang met ‘vuur en woede die de wereld nog nooit eerder heeft gezien’. Wat zijn de gevolgen als dit niet bij een woordenwisseling blijft? Amerika wil het kernwapenprogramma van Noord-Korea vernietigen. Noord-Korea kan op zijn beurt gebruik maken van korteafstandsraketten richting VS of Zuid-Korea. Als er daadwerkelijk atoomwapens ingezet worden, zal dit de wereldeconomie hard raken.

Uitbraak koperprijs goed signaal

De koperprijs heeft de neerdalende trend doorbroken en dat is vaak een signaal voor de hele grondstoffensector. Koper is immers een leidinggevende indicator. Als koper gaat stijgen, kan je verwachten dat de andere grondstoffen (waaronder goud en zilver) daarna ook kunnen gaan stijgen.