Investeren in goud, hoe zit dat?

Investeren in goud, hoe zit dat?

Wil je een deel van jouw (spaar)geld investeren? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan aandelen of cryptomunten. Niet gek, want dit zijn populaire beleggingen. In aandelen wordt al sinds jaar en dag veel geïnvesteerd en cryptomunten zijn sinds een aantal jaar in opkomst. Je kunt jouw geld overigens ook in andere zaken steken. Investeren in goud behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Heb je dit edelmetaal nog niet eerder aangekocht? Dan twijfel je mogelijk over deze investering. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je hoe investeren in dit edelmetaal in zijn werk gaat en of het interessant is om jouw geld in dit edelmetaal te steken.

Veiliger dan investeren in aandelen of cryptomunten

De koers van aandelen kan van tijd tot tijd verschillen. Soms zijn de verschillen maar klein, maar er kunnen ook grote verschillen ontstaan. De economie speelt hier een belangrijke rol in. In economisch slechte tijden zal de koers van veel aandelen over het algemeen dalen, terwijl de koers juist stijgt als het goed gaat met de economie. Cryptomunten zijn wat dat betreft nog grilliger. De koers hiervan kan binnen een uur van het ene uiterste naar het andere uiterste schieten.

Door de grillige koers van aandelen en cryptomunten vind je het mogelijk geen prettig idee om hierin te investeren. In dat geval is het kopen van goud misschien iets voor jou. De waarde heeft door de jaren heen namelijk bewezen een stuk minder gevoelig te zijn voor de economie. Dit edelmetaal kan in economisch onzekere tijden zelfs alleen maar meer waard worden. Vandaar dat investeren in edelmetaal een stuk veiliger is dan investeren in aandelen en cryptomunten.

Wat betaal je ervoor?

Ben je nog niet in het bezit van edelmetaal? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je voor dit edelmetaal bepaalt. Dit is op voorhand alleen niet te zeggen, want de prijs wordt bepaald door de koers van goud. Let daarom goed op de inkoopprijs van het edelmetaal voordat je tot aanschaf overgaat. Hoe hoger de goudprijs staat, des te meer jij betaalt. Daarom is het interessant om in edelmetalen te investeren op het moment dat de koers laag staat. Omdat de koers een stuk minder grillig is dan bij aandelen en cryptomunten kan hier enige tijd overheen gaan. Reden genoeg om de actuele goudkoers goed in de gaten te houden.

Verkopen in de toekomst

Wie nu wil investeren in edelmetalen, is mogelijk niet van plan om dit de rest van zijn leven aan te houden. Daarom ben je vast benieuwd of goud verkopen je in de toekomst nog steeds een leuk bedrag oplevert. Wanneer dit niet het geval is, is investeren in goud een stuk minder interessant. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Door de jaren heen is goud namelijk alleen maar meer waard geworden. Kijk er overigens niet van op als je edelmetaal over een aantal jaar nog meer waard is dan op dit moment. Er is namelijk meer vraag dan aanbod en dat komt de waarde ten goede.

Bron: baaz.nl