Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

India wereldwijd tweede grootste importeur van goud

04-06-2015, 10:30

India heeft in maart 125 ton goud geïmporteerd. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 60 ton goud die in 2014 door het land werd geïmporteerd.

Toename van goudimport in India

De toename van de goudimport in India is grotendeels te verklaren door het Hindu festival Akshay Tritiya en de relatief gunstige goudprijs in de Indiase roepie. De stijgende vraag naar goud heeft ook te maken met een versoepeling van importbeperkingen aangaande goud. Het is bijvoorbeeld niet meer noodzakelijk om een minimale hoeveelheid goud te exporteren en de importheffing voor goud verlaagd. Door het opheffen van de beperking voor het importeren van goud is de schaarste aan dit edelmetaal in India verholpen. De premies zijn bovendien gezakt wat ervoor heeft gezorgd dat het aantrekkelijker is geworden om goud te kopen in India. Door de relatief sterkte koersontwikkeling van de roepie ten opzichte van de dollar is de koopkracht van Indiase consumenten gestegen. 

Kwart van de wereldwijde vraag naar goud voor India

De Indiase import van het edelmetaal in het fiscale jaar 2014/2015 komt neer op 900 ton goud. Dit is een stijging van 36% ten opzichte van 2013/2014. Uit een rapport van Thomson Reuters over de goudmarkt in 2014 is naar voren gekomen dat de vraag naar goud in India met 852 ton de tweede grootste afnemer van goud ter wereld is. India neemt daarmee bijna een kwart van de wereldwijde vraag naar goud voor haar rekening. Op diverse Indiase vliegvelden worden dagelijks tientallen pakketten met goud ingevlogen die voornamelijk afkomstig zijn uit Zwitserland. India importeert ook goud rechtstreeks uit goud producerende landen zoals Zuid-Afrika, Ghana, Australie, Tanzania, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.  

 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.