India geeft de goudprijs een boost

India geeft de goudprijs een boost

Het hek was van de dam afgelopen dagen toen de olieprijs door de vloer zakte en de goudprijs dit voorbeeld leek te volgen. Dit was echter buiten de waarde gerekend, in casu de Indische regering. Onverwacht schafte die de invoerheffing op goud af met als gevolg dat de prijs van goud door het dak schoot.

De Indische regering werd al maandenlang geconfronteerd met een tekort op de lopende rekening en zag zich genoodzaakt destijds om de invoerheffing op goud te verhogen. Het tekort werd veroorzaakt doordat de Indiërs op grote schaal goud importeerden. De Indiërs zijn gulle kopers van goud maar de verhoging van de invoerheffing remde de goudprijs af.

De verhouding tussen de bevolking van India en goud is vrij speciaal. De 1,20 miljard inwoners zijn er zo gek op dat ze op grote schaal zijn begonnen met goud te smokkelen. India krabbelde door de overweldigende goudsmokkel terug en de nieuwe regering draaide de maatregel terug. Wat dit voor de goudprijs gaat betekenen moet nog blijken.

November was een goede maand voor de goudverkopen. De kaap van 1.200 dollar werd doorbroken, evenals het 50-daags gemiddelde. Dit gebeurde met volle overtuiging.

De beweging van het goud wordt ook ondersteund door de momentum-indicatoren. Zowel de RSI als de MACD laten een positieve ontwikkeling zien. Ook voor de zilverprijs wordt een positief signaal gegeven. Goud en zilver kunnen dus hoger, waarbij voor de goudkoers een doel van 1.275 dollar gehanteerd kan worden. Dit is het 200-daags gemiddelde.

Meer nieuws uit India