Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

India gaat goudproductie opschroeven

05-10-2015, 10:05

Volgens de Amerikaanse krant ‘The Guardian’ gaat India tachtig nieuwe vergunningen uitgeven om oude goudmijnen nieuw leven in te blazen. De Indiase regering verwacht zo’n €2.22 miljard aan goud uit deze oude goudmijnen te kunnen halen. Met het opschroeven van de binnenlandse goudproductie wil het land de import van goud terugdringen.

Import van goud

Op dit moment is India wereldwijd één van de grootste goud importeurs. Het land heeft een jaarlijkse vraag naar goud van 1000 ton en haalt zelf slechts enkele tonnen goud per jaar uit eigen grond. Doordat India zoveel goud moet importeren zorgt dit voor een constant tekort op de betalingsbalans.

 De Indiase regering probeert al geruime tijd de import van goud door de bevolking te beperken. Zo werd de importheffing op goud steeds hoger om zo het kopen van goud te ontmoedigen. Verder probeerde de regering tevergeefs rentegevende goudrekeningen en obligaties in het land te introduceren om het goud te mobiliseren. Nu begint de regering in India in te zien dat zij de vraag naar goud niet structureel kan bedwingen. Het is onder Indiërs immers een traditie om van het spaargeld goud te kopen zodat het geld een tastbare waarde krijgt. Onder de bevolking worden veel goudbaren, gouden munten en gouden juwelen gekocht. Naar schatting is in India zo’n 20.000 ton goud in private handen. Veel goud is bovendien opgeslagen in tempels.

Productie van goud

Omdat India toch minder afhankelijk wil zijn van de import van goud gaat het land haar binnenlandse goudreserves aanspreken en de eigen goudmijnproductie opschalen. Toen India in de 19e eeuw nog een Britse kolonie was werd er ook al goud gedolven. Echter werd het meeste goud dat destijds werd gewonnen meteen naar Londen gebracht. Tot halverwege de jaren zeventig produceerde India nog redelijk veel goud. Door onvrede met de vakbonden en de oplopende productiekosten in de Indiase goudmijnsector zijn veel goudmijnen gestaakt.

 

 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.