Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Grote kans op een stijgende goudprijs door Griekse schuldencrisis

01-07-2015, 12:45

In reactie op de Griekse schuldencrisis is de goudprijs en de waarde van andere edelmetalen maandagochtend gestegen. De goudprijs steeg met 1% maar daalde vervolgens snel tot een waarde van $1176 per troy ouce. De uiteindelijke stijging van de goudprijs komt neer op een stijging van 0,1%.

Goud de ultieme belegging tegen inflatie

Er zijn genoeg redenen om (een deel) van uw vermogen te beleggen in goud. Goud is schaars en per jaar neemt de totale hoeveelheid met maximaal 2% toe. Het meeste goud is opgeslagen in zwaar beveiligde kluizen waardoor de hoeveelheid goud dat daadwerkelijk in omloop is, nog kleiner is. Het edelmetaal goud heeft al lang een behoorlijk stabiele waarde. Goud is dan ook in trek bij beleggers indien op aandelenmarkten en obligatiemarkten grote verliezen ontstaan. Beleggers hebben de neiging om bescherming te zoeken in goud in tijden van crisis. Het edelmetaal goud wordt gezien als de ultieme belegging tegen inflatie. Het voordeel van een belegging in goud is bovendien dat er geen tegenpartij aan vast zit zoals bij een spaarrekening, obligaties en aandelen. Mocht Griekenland omvallen dan is de kans groot dat de goudprijs omhoog gaat. Sterker nog, hoe groter de crisis, hoe groter de kans dat het edelmetaal goud in waarde zal stijgen.  

Beleggingscategorie goud doet het goed

Sinds begin 2000 deed geen beleggingscategorie het beter dan goud. De goudprijs steeg van 270 dollar per troy ounce naar 1175 dollar.  Met een rendement van 400% hebben beleggers in goud weinig te klagen. Op het dieptepunt van de crisis was de goudprijs op een gegeven moment 1750 dollar. In tegenstelling tot geld is de hoeveelheid goud beperkt. 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.