Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Grieken kopen goud door schuldencrisis

10-02-2015, 14:00

De Grieken hebben meer goud gekocht dan normaal afgelopen maand, aldus Bloomberg. Spaarders halen het geld van hun spaarrekening doordat ze minder vertrouwen in de Griekse banken hebben. Andere Grieken gaan een stap verder en nemen het besluit om goud te kopen.

De toegenomen vraag naar goud afgelopen kwartaal is duidelijk. Het komt vaker voor dat we een toename in de verkoop zien ten tijde van politieke en financiële onzekerheid” zegt Lisa Elward van de Britse Royal Mint tegenover Bloomberg.  Nu het land onder leiding van Syriza de confrontatie met haar schuldeiders zoekt kiezen steeds meer Griekse spaarders voor goud. In de maand januari alleen verkocht de Bank of Greece 5.849 gouden Souvereign munten. De teller stond vorig jaar in het vierde kwartaal op 7.857. Het is een flinke toename die ongetwijfeld te maken heft met de dramatische situatie waarin het land zich verkeert.

Analist Matthew Turner van de Macquarie Bank zegt tegen Bloomberg: “Iedereen weet dat als de munt op het punt staat gedevalueerd te worden het goed is om wat goud te bezitten. De Grieken zijn bang om goud te verliezen en kopen daarom goud. Dat is goed voor te stellen.” Ten tijde van de verkiezingen in Griekenland zag de online verkoper Coininvest.com een flinke piek in de goudverkoop aan particulieren in Griekenland. 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.