Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Goudprijs naar hoogste punt in twee weken

24-09-2015, 13:00

Hoewel de Federal Reserve heeft besloten om de rente niet te verhogen, zorgde dit besluit voor de nodige beweging op de financiële markten. In aanloop naar de verwachte renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank afgelopen donderdag waren de aandelenmarkten niet zo te spreken. De dollar verloor dan ook flink aan terrein.

Goudkoers omhoog  

Beleggers in goud konden de voorzichtige toon van de Fed daarentegen wel waarderen. Het edelmetaal goud wist de weg omhoog voor te zetten. Goud presteerde sterk en werd gesteund door de zwakke dollar. Terwijl de aandelenbeurzen steeds verder wegzakten, koerste de goudprijs op 18 september van €990,53 naar €1008,94 per troy ounce. De actuele goudkoers is op elk moment van de dag te bekijken op goudprijs.nl.

Gematigde toon FED

De goudprijs profiteerde van de gematigde toon van de Amerikaanse Federal Reserve en de centrale bank over de economie en verwacht zelfs een lage inflatie. Een lage inflatie is van groot belang voor goudbeleggers. Door de lage rente investeren veel beleggers in andere beleggingen zoals goud. Doorgaans is het zo dat zodra de inflatie stijgt, het aanhouden van goud risicovoller wordt. Goud geeft namelijk geen rente en kent ook geen andere periodieke uitkeringen. Veel beleggers zullen goud vooral aanhouden wanneer zij een financieel rampjaar verwachten.


 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.