Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Goudprijs goed van start in 2017

17-02-2017, 11:00

De eerste maand van het jaar is traditioneel een goede maand voor de goudprijs. Sinds de jaarwisseling steeg de goudprijs in dollars met zo’n 6%. En dat in een periode waarin de Dow Jones floreerde en de 20.000 puntengrens doorbrak. Daar kun je uit concluderen dat er naast een hosanna op de beurs, ook angst is onder beleggers. Ze houden goud in hun portefeuille, omdat er veel onzekerheden zijn.

Oorzaken

Er zijn ook nog andere zaken die zorgden voor een stijgende goudprijs. Chinees nieuwjaar eind januari, de Turkse president Erdogan die zijn bevolking opriep buitenlandse valuta om te wisselen in goud of lira, de Brexit onderhandelingen, onzekerheid over het beleid van Donald Trump en Griekenland dat de komende maanden weer in een nieuwe crisis dreigt te raken.

Zwakke euro

De alsmaar zwakker wordende euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar, is gunstig voor de goudprijs in euro’s. Immers, de goudprijs wordt uitgedrukt in dollars en dus zijn wij Europeanen ook afhankelijk van de wisselkoers eur/usd. Als we de grafiek bekijken zien we dat de afgelopen jaren een euro eerst ruim 1,50 dollar waard was en nu nog maar 1,06 dollar. Dat geeft de goudprijs in euro een boost van 30%. Met de verkiezingen voor de deur in Nederland, Frankrijk en Duitsland waar anti-EU partijen bovenaan staan in de peilingen, zal dat ervoor zorgen dat de euro nog verder zal verzwakken.

 

 

Zekerstellen van vermogen

Om te voorkomen dat uw euro’s straks nog veel minder waard worden, kan het verstandig zijn om nu een deel van uw spaargeld om te zetten in fysiek goud en zilver. Het kopen van goud in de vorm van baren of munten kan een interessante optie zijn. Zowel voor het behalen van rendement als voor het zekerstellen van uw vermogen.

 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.