Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Goud- en zilverprijs verslag – week 8

22-02-2015, 13:20

Afgelopen week daalde de goudprijs met 2,11% naar €1.056,43 per troy ounce. De prijs van zilver is in een week tijd naar €458,77 gezakt, een daling van 6,33%. De afgelopen week is er veel te doen geweest om Griekenland en de prijsdaling van beide edelmetalen is opvallend. Griekenland wil meer gunstige voorwaarden bij haar schuldeisers afdwingen maar deze bleken niet bereid om veel water bij de wijn te doen. Griekenland kreeg van zowel Dijsselbloem (Eurogroep) als van Wolfgang Schauble (Duitse minister van Financiën) niet waar ze op gehoopt had.

Er werd vrijdag een akkoord bereikt dat niet veel meer is dan het vooruitschuiven van de problemen. Maandag moet de Griekse regering een programma met hervormingen presenteren zodat het land nog een viertal maanden met de noodlening van Europa vooruit kan. Wat er daarna gaat gebeuren is nog geheel onbekend. 

De daling van de goudprijs heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het bereiken van het akkoord. Wat de aanleiding was voor de koersdaling van dinsdag is echter niet duidelijk. De aandelenbeurzen lieten een kleine stijging zien. Afgelopen week won AEX een procent, de Amerikaanse S&P 500 ging 0,6% omhoog op weekbasis. Afgelopen week daalde de olieprijs (WTI) richting 50 dollar per vat. De Europese Brent Olie bleef met een prijs van $60 per vat beduidend duurder. 

Nieuws goudmarkt

Er was veel nieuws uit de goudmarkt afgelopen week. Er werden een aantal interessante dingen over de Chinese goudmarkt en de rol van de Shanghai Gold Exchange gezegd door goudanalist Philip Klapwijk. India heeft het importverbod voor gouden munten geschrapt en miljardairs zoals Soros en Paulson verkochten een deel van hun aandelen in goudmijnen. De LBMA gaf tevens meer details over de goudprijsfixing die ingevoerd wordt vanaf 20 maart. 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.