Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Goud en zilver fors omhoog door Brexit

24-06-2016, 13:00

Afgelopen nacht (24 juni) schoot de goudprijs omhoog naar 39.000 euro per kilo, nadat duidelijk werd dat het Verenigd Koninkrijk had gestemd voor een Brexit. Om half negen werd de definitieve uitslag bekend gemaakt. 52% van de Britten heeft voor een vertrek uit de Europese Unie gestemd.

Premier Cameron kondigde zijn aftreden aan en Europese politici gaven aan geschokt te zijn. De Bank of England heeft gemeld klaar te staan om miljarden ponden in de economie te pompen. 250 miljard pond is opzij gezet om een recessie te voorkomen.

Schok financiële wereld

Beurshandelaren geloofden afgelopen dagen in het Remain-kamp (blijven). Maar nu Brexit een feit is, loopt het bloed door de straten. De Japanse Nikkei index zakte vannacht 1000 punten. De Europese aandelenbeurzen openden met -10% of lager. Vooral de financiële instellingen, waaronder banken, leden forse verliezen. Het Britse pond daalde ten opzichte van de dollar van bijna 1.50 naar 1.33. Dat zijn zelden vertoonde bewegingen.

Bron: www.investing.com

 

Goud en zilver als veilige haven

Velen zien goud en zilver als veilige haven; zo ook nu weer. De goudprijs, die wordt uitgedrukt in dollars, sprong van 1260 naar 1330 dollar een ounce. Het zijn koersen die we sinds 2013 niet meer gezien hebben. Zilver steeg van 17.20 tot 18 dollar een ounce. Omdat de euro ten opzichte van de dollar omlaag ging, steeg de koers van deze edelmetalen in euro nog harder. Een onzekere toekomst en de verdeeldheid in Europa, zorgen ervoor dat zowel professionele beleggers als particulieren investeren in goud en zilver ter bescherming van hun vermogen.

Bron: www.investing.com

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.