Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Goud als bescherming tegen politieke onzekerheid

11-10-2016, 00:00

Verkiezingen Donald Trump won afgelopen nacht de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het duurde lang voordat er een winnaar aangewezen kon worden. Het wachten was op de belangrijke swingstates zoals Ohio, Florida en North Carolina. In de peilingen was Clinton favoriet, maar Trump won uiteindelijk in vrijwel alle staten die gelegen zijn in het zuiden en het Midwesten.

Clinton vond het niet nodig om campagne te voeren in Wisconsin, omdat het een zekere staat voor de Democraten zou zijn. Trump heeft er wel campagne gevoerd en dat werd met winst beloond.

Minstens zo belangrijk is dat de Republikeinen na vandaag de meerderheid behouden in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, waardoor Trump van de oppositie weinig te duchten heeft.

Goudprijs en aandelenmarkten

De goudprijs piekte om zes uur vanochtend onze tijd op 1336 dollar per ounce (plus 4%), om daarna weer wat af te vlakken. De dollar kreeg even een tik, maar herstelde vrij snel weer naar het zelfde niveau als gisteren. De aandelenmarkten in Europa openden met paar procent verlies. De Nikkei index in Tokio verloor 5,4%. Analisten wezen er afgelopen dagen al op, dat bij winst van Trump er vooral aanhoudende onzekerheid komt. Met als gevolg dat de goudprijs volgend jaar de 1500 dollar kan aantikken. Mocht de FED de rente verhogen in december, dan is het interessant wat sterker weegt voor de goudprijs: het FED besluit of de wereldwijde onzekerheid.

Europa 

Naast de besproken politieke onzekerheid in de VS, moeten we ook Europa niet vergeten. Het begint met een referendum in Italië in december, daarna in 2017 verkiezingen in Nederland, de Presidentsverkiezingen in Frankrijk en de Duitsers kiezen een nieuwe Bondsdag. Net als in de VS schuift ook Europa op naar rechts, is de verwachting. Daardoor staat de samenwerking in de EU steeds meer onder druk.

Verstandige beleggers nemen maatregelen en kopen fysiek goud en zilver.

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.