Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Amateur-goudzoeker vindt goudklomp van vier kilo

27-08-2016, 00:00

Een Australische man heeft vrijdag de vondst van zijn leven gedaan. De man - gewapend met een metaaldetector en een flinke dosis geduld - vond in een verlaten goudmijn in de Australische staat Victoria een goudklomp van liefst vier kilo. De geschatte waarde? Een slordige 250.000 dollar.

Het stuk edelmetaal van 4,11 kilo bleef eerst geheim, maar de vinder vertelde het ongelooflijke verhaal toch aan de fabrikant van zijn metaaldetector. Die maakte het verhaal vervolgens wereldkundig.

,,Ik dacht eerst dat het een oud hoefijzer was.", verklaarde de gelukkige, anonieme vinder. Het bleek een aanzienlijke goudklomp, die de naam 'Friday's Joy' (Geluk van Vrijdag) kreeg. Maar wat moet je met zo veel goud? ,,Het is als met de vangst van een grote vis; wat moet je ermee?" verklaarde de man. ,,Ik heb de klomp gewassen, in aluminiumfolie verpakt en in mijn oven verstopt."

De man geeft aan met het geld een camper te willen kopen en door Australië te roadtrippen. Wat-ie gaat doen tijdens het reizen? Meer goud zoeken, natuurlijk.

72 kilo

Al eerder vond hij goudklompen op deze locatie. De schatting is dat deze vondst omgerekend zo'n 170.000 euro waard is. In 1869 werd de grootste goudklomp ooit ontdekt. Die woog 72 kilo.

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.