Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Rusland kocht in september 2014 ruim 37 ton goud

11-12-2014, 00:00

Uit de laatste cijfers blijkt dat de centrale bank van Rusland in de maand september 1,2 miljoen troy ounce goud (zo’n 37 ton) aan haar reserves toegevoegd. Nog niet eerder in de afgelopen vijftien jaar heeft de Bank of Russia zoveel goud gekocht in een maand tijd. Het gaat omgerekend naar de goudprijs van de maand oktober om een bedrag van ruim 1,5 miljard dollar. Rusland blijft  ter diversificatie van haar valutareserves goud kopen. Het land beschikt nu over een grotere goudvoorraad dan China doordat het sinds 2005 bijna zonder onderbrekingen goud aan haar reserves heeft toegevoegd.

De goudreserve van Rusland heeft volgens recente officiële cijfers een omvang van zo’n 1.112,5 ton. In het jaar 2005 was dit ongeveer 300 ton. Het stelselmatig kopen van oud goud begon al voordat de financiële crisis uitbrak in 2008. De crisis heeft de centrale bank van Rusland aangezet om het aankoopprogramma uit te breiden. Omgerekend heeft Rusland sinds het begin van dit jaar al ruim 100 ton aan haar reserves toegevoegd. Het percentage is hierdoor opgeschroefd van 7% in januari tot 9,8% op dit moment.

 

Rusland streefde ernaar om tenminste 10% van de totale reserves in fysiek goud aan te houden. Deze doelstelling werd al eerder bereikt toen de prijs van goud hoger was dan het nu is. De Russische bank waardeert de goudprijs, net als de ECB, periodiek naar de actuele marktwaarde. Wanneer de goudprijs daalt, krimpt het percentage goud op de balans ook. Door constant goud bij te kopen krikte de Bank of Russia het aandeel goud opnieuw op tot de gewenste 10%. 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.