Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Goud warmt op in aanloop naar Brexit

16-06-2016, 00:00

Rentebeleid FED

De Federal Reserve maakte deze week bekend dat de rente voorlopig laag zal blijven. De centrale bank van Amerika opperde in mei nog een renteverhoging, maar nu ze daar van af zien stijgt de goudprijs naar waarden die we sinds augustus 2014 niet meer op de borden hebben gezien. Op 16 juni werd zelfs de 1300 dollar grens overschreden. Goud tikte 1315 dollar per ounce aan en zilver steeg naar 17,84 dollar per ounce.

Onzekerheid beurzen

De afgelopen weken zetten diverse indexen de daling in op onzekerheid rondom een Brexit, het mogelijke vertrek van Engeland uit de Europese Unie. Zo daalde de AEX in tien dagen van 450 naar 417. De Duitse DAX-index daalde met 900 punten en leverde zo 9% in. Beleggers nemen maatregelen om voorbereid te zijn op het Brexit-referendum dat op 23 juni gehouden wordt. Staatsobligaties (men is zelfs bereid om geld te lenen aan Duitsland tegen negatieve rente) en vooral edelmetalen worden gezien als veilige havens. De keus om te investeren in schulden (met vooraf afgesproken negatief rendement) of om te investeren in fysiek goud, is snel gemaakt.

Gevolgen Brexit

Als de Britten gaan voor een Brexit, zal goud in korte tijd nog eens met 10% kunnen stijgen. Wanneer blijkt dat de Britten bij de EU blijven, dan zal de goudprijs minder scherp reageren en daalt goud hooguit met 5%. Dat verwacht James Steele, hoofd edelmetalen bij HSBC.  Angst en onzekerheid zijn ingrediënten voor een stijgende goudprijs. Zo heeft de Bank of England laten weten bezorgd te zijn over een Brexit en de mogelijke gevolgen voor de wereldeconomie.

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.