Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Goud blijft belangrijk voor beleggers

10-09-2015, 12:30

Ondanks dat het edelmetaal moeilijke tijden heeft gekend, blijft goud zeer belangrijk voor beleggers. Goud wordt door beleggers gezien als een belangrijke en veilige haven omdat het edelmetaal niet wordt verbruikt in economische activiteiten. Goud bouwt op termijn waarde op. Sommige beleggers vinden investeren in goud een veilig optie naast eventuele beleggingen in het monetaire systeem.

Lage goudprijs gunstig voor particuliere beleggers

Aangezien de goudprijs op het moment gunstig is voor aankopers, besluiten steeds meer mensen om geld te beleggen in het edelmetaal goud. Met de huidige goudkoers en de lage rente blijven veel particulieren het edelmetaal koesteren. De lage goudprijs zorgt ervoor dat veel mensen dit als de kans beschouwen om te investeren in goud. Op lange termijn verwachten zij dat de goudprijs alleen maar zal stijgen.

Verschuiving van goud

Op dit moment is er een shift gaande van goud uit het westen naar het oosten. Centrale banken vervullen hierbij een belangrijke rol. Goud wordt door Centrale banken aangehouden als deel van de reserves. De goudvoorraden en de vraag naar goud zijn belangrijke factoren voor de goudkoers.  

Run op goud

In Griekenland hebben veel mensen de afgelopen tijd goud gekocht als veilige investering. De Grieken hebben hun toevlucht gezocht in het kopen van goud en door de crisis in dit land is er een run op goud ontstaan. In China is ook een run op goud ontstaan omdat de Chineze overheid particulieren aanzet om goud te kopen. De grote inkoop van goud wordt gezien als een teken dat Chinezen andere beleggingsmogelijkheden wantrouwen. Na jaren van ontkennen heeft het land kenbaar gemaakt dat het een enorme hoeveelheid aan goud heeft opgekocht. Het gaat om maar liefst 600 ton aan het edelmetaal. Het goud dat naar China is gegaan is voor een groot deel afkomstig uit Zwitserland.

Zelf goud kopen?

Wilt u zelf goud kopen? Lees op onze website snel meer over de mogelijkheden wat betreft het kopen van goud.

 

 

 

© Copyright Goudprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer | Goud verkopen

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.